HTML

Főökör & Alökör

Az MMP és ami mögötte van. Főökör, Alökör és az alapítás. Majd agymenések bőrszínre, nemre, vallásra, hajhosszra, körömlakk márkára, autó modellre, cipőre, mellbőségre, zokni színre, házi orvosra, gyógyszerészre, kényszerekre és kényszertelenekre való tekintet nélkül.

Friss topikok

Linkblog

Gondoltam mesélek pár kiakasztóan nevetséges dolgot

2008.11.17. 11:07 MMP

Sziasztok!

 

Tudom ritkán írok ide, de egyszerűen nincs affinitásom a dologhoz.

Kezdjük azzal amit kb 1 hónapja hallottam egy buszmegállóban. Két aluliskolázott ipari szakmunkás fiatal srác beszélgetését füleltem ki. Hát komolyan, az a nem semmi amikor két ilyen csávó egymást oltja, de olyan szinten, hogy azt már ők maguk is elhiszik. Két nagyon komoly dumát emelnék ki. Azért, hogy mindenki el tudja képzelni a szitut, a két srác lehet max 22 éves, az egyik kőmüves a másik ács, busszal járnak, szakadt ruhában és lerí róluk, hogy egy büdös petákot sem kerestek már jó ideje.

Az egyik srác, nevezzük Pistának, meséli a másiknak, nevezzük Karesznak, hogy ő mint kőmüves olaszországban!!! (Itt megjegyezném, hogy magyarul alig beszél a kölyök) havonta 1500-2500 eurót keresett...kérdem én akkor minek jött haza.

Nah ennél még meredekebb volt, mikor elkezdtek beszélni az állványozásról, hogy az mekkora üzlet, mert hogy a megbízó négyzetméter árat fizet az állványra, de ők úgy csinálják hogy 500 forintért rakják föl és 300ért bontják el, nah itt már nagyon röhögtem, persze magamban:) És ezek után azt mondja Karesz, hogy NEM AKAROK NEKED HAZUDNI, DE Németországban, akkora szállodát állványoztunk, hogy volt vagy 100 méter magas és 250 méter hosszú...nah itt éreztem, hogy elhagy az erőm...

 

 

Múlt héten egyik reggel állok a buszmegállóban. Még sötét van, minden csendes, durván percenként jön egy autó. Oda áll mellém egy öreg nénike és kérdezi, hogy ami elment busz az a pesti volt? Mivel 10 másodperccel késtem le, így teljes bizonyossággal mondhattam neki, hogy az volt, de nem gond mert mindjárt jön a következő. Erre nénike elkezdi fosni a szót. Ilyen vézna öregasszonyt képzeljetek el, akit még a szél is elfúj. Nah akkor lettem figyelmes arra, hogy mit mond, amikor közölte, hogy a ZÖLDEK két fa miatt reklamálnak, és nem engedik megépülni az elkerülőt. Éreztem, hogy rossz vége lesz, de nem, hogy ennyire. Aztán jött a következő duma, amit szó szerint adnék át nektek: "Meg van az a két mancs, hat mancs, négy mancs, ki tudja hány mancs, az ilyenek útjában vannak a fejlődésnek, falhoz állítani őket géppisztoly sorozat és vége." És az az átélés, komolyan, szerintem ő még ismerte Kun Bélát, de naggyon durva volt amit mondott, rögtön alrébb álltam két lépést.

 

Azért van még egy slussz poénom nektek. Egyik legkedvesebb barátom igyekszik a metróhoz, felmutatja amit kell, erre ellenőr néni megállította. Közölte vele, hogy biztos hamis a diákigazolványa, mert hogy KÉK. Erre barátom mondja neki "Asszonyom, elhiszem hogy maga még nem látott egyetemi diákigazolványt, de ez az és így néz ki". Erre a nő azt mondja, hogy gyanús neki, hogy úgy néz ki mint a telefonkártya (chip). Erre már nem akart kitérni, hogy ez miért van. Majd jött az újabb kedvesség, azért is gondolja, hogy hamis, mert félévente vannak matricák és tavaly januártól idén szeptemberig nincsen. Barátom elmagyarázta neki, hogy azért, mert amíg passzív volt addig nem matricázták fel a diákját, de mivel rajta van a neve, címe, aláírása, fényképe, és az egyetem adatai, ezért higyje már el neki a nő, hogy az egyetemi diák bizony így néz ki. Hát nem hitte, hanem közölte vele, hogy most rögtön vegyen jegyet vagy felnőtt bérletet, mert ő így nem engedi át. Erre előkerült egy másik ellenőr aki igazolta, hogy a diák valódi. Nah gyerekek most komolyan nem elég h nyóc általánost végzett ellenőrök vannak, fél Budapest méretű arccal, de hogy még azt a néhány adatot sem tudják ami a munkájukhoz kéne...

 

Főökör volt ki megosztotta veled ezen tanúlságos sztorikat!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mmpforever.blog.hu/api/trackback/id/tr46773342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása