HTML

Főökör & Alökör

Az MMP és ami mögötte van. Főökör, Alökör és az alapítás. Majd agymenések bőrszínre, nemre, vallásra, hajhosszra, körömlakk márkára, autó modellre, cipőre, mellbőségre, zokni színre, házi orvosra, gyógyszerészre, kényszerekre és kényszertelenekre való tekintet nélkül.

Friss topikok

Linkblog

Most jönnek a posztok. Azok. Jönnek.

2011.12.18. 16:17 Alökör

Kedves Naplónk!

Valami iszonyú késztetésem van rá, hogy írjak. Szokás szerint fingom sincs, hogy miről, de majd csak lesz valahogy. Legfeljebb gépírás-gyakorlatnak elmegy.

A melóról lesz szó.

A melóról annyit lehet és kell tudni, hogy a belvárosban kell csinálni, és sajna- lássuk be, basztatni az embereket különböző jogszabályok miatt, aminek a nagy része csak van, értelme nincs. Nem, nem parkoló-őrök vagyunk.

Na, szóval jöjjön e szép hivatásnak pár igazi gyöngyszeme.

Helyszín a már előbb említett belváros, annak is egy egyirányú utcája. Tudom, hogy sok ilyen van, de mindegy. Szóval egyirányú. Két oldalt járda. Van egy olyan izéhogyishívják, hogy KRESZ. Még leírni is borzasztó, nemhogy az összes hülye paragrafusát tudni is. Pedig kéne!! Ezt súlyos tízezrek befizetésével érzékeli az autós. Nos, tehát járdák. A járdán, ha lehet is várakozni (gyengébbek kedvéért parkolni) rajta, akkor is csak bizonyos szabályokat betartva. Ilyen pl. hogy ha fel van festve egy ilyen fehér vonal, akkor azon túl nem állhat a szekér. Az a vonal olyan, mint egy fal, aminek ugye amúgy nem nagyon mennénk neki. 

A dolgok jelen állása szerint akkor írjuk meg az autót (értsd: büntetjük), ha a kereke a vonalon túl van. Ez már ugye önmagában is elég nagy engedmény. És itt jön az a helyzet, hogy gyakorlatilag mindenki a vonalon túl áll. Szépen lefotózzuk, és várunk 2-3 percet, hátha előkerül a tulaj, hogy hozzáállásától függően megszüntessük a szabálysértést.

Ha tulaj sehol, akkor körbefotó, THB mondjuk 5-től 20 ezerig. Na, persze a 20ezer már egy igen ritka eredmény, de ezt is ki lehet harcolni. Jellemzőbb az 5-8 ig terjedő.

A lényeg: fotó után jön a tulaj. 80%-ban azzal kezdi, hogy "miakurvaanyádatfotózolbazmeg?" És ekkor maradj higgadt, ne akard azonnal elküldeni a picsába és a többi. Ilyenkor elkérjük a személyit és lakc. kártyát, és indul a HB (helyszíni bírság). Ez sem helyszíni, mert csekket kap, és 30 napot, hogy valamelyik postán jóvátegye a bűnét. Egy ilyen esetnél fordult elő a következő:

Ügyfél: -Mennyi lesz a bírság?

Mi:      -Még nem végeztem, majd kiderül. (ez ugyan nem tűnik sportszerűnek, de ha belegondolunk, ha normális, megúszhatja 5ből. Ha nem, akkor bukta.)

Ügyfél: -Mitől függ?

Mi: -(csak gondolatban) ha befognád, hamarabb végeznénk, és nem duplázódna a már kigondolt összeg. Valójában: Hááát, a cselekmény súlya, ugye, meg ilyenek. És közben pici para, hogy ha ez bedurvul, úgy ölnek meg minket, ahogy nem szégyellik.

Na, Ügyfelünk megkapja a 8ezrét, mert mondjuk a Q7 úgy áll a járdán, hogy a lökhárító és a fal közé egy valamirevaló kártyalap se fér be. 

Ezt persze nem érti, hogy "mi a faszéé kell ennyit fizetni?" felszólamlás után már így lesz meg úgy lesz nekünk. 

Oké, mondom, akkor most adok egy KRESZ -zsebkönyvet (VAN ILYEN!!) és ha meg tudja mutatni, hogy járdán, vonalon túl úgy várakozik, ahogy akar, akkor elengedem, de ha nem, akkor duplája lesz az összeg!

Na, ettől a legelvetemültebbek is tartózkodnak, és szépen átveszik a csekket. Vagy nem...

Más:

Van ugye a "megállni tilos" tábla, mindenki látott már ilyet, legtöbben meg is álltunk alatta... Piros karika, benne piros iksz. Kék alap. Hurrá. 15.000.- 

No, lakk fekete 7-es, fekete ablakok, fekete az egész. Mondom a kollégáknak, előbb megnézem, nem ül e benne valaki, mert akkor ugye HB. Tudni kell, hogy a helyszínen a már említett esetekben akár figyelmeztetés is lehet, tehát no hb, no thb, csak húzzon onnan. Szóval, kavarok a hetes felé, már látszik, hogy bezony ebben ülnek. Három akkora fószer boltolt a kocsiban, hogy az már önmagában halálközeli élmény volt. Sebaj, éljenek a hősi halottak, tipli, menjek csak közelebb, szóljak, hogy szar helyen áll. Úgy is lett, kb. a kocsitól 7-8 méterre látom az első szélvédőn át, hogy a két elöl ülő már valamit rakodik. Pfff, na, most vagy elpakolnak, vagy ki. Ha ki, akkor van szar, mert ugye ha mondjuk 38 spec., akkor nekem harangoztak.

Semmi, ahogy közeledek, már húzzák le az ablakot. Odamegyek, köszönök szépen, és előadom a sofőrnek (kb. 200 kiló izom, tokától bokáig megvarrva, stb) jövetelem okát. És ekkor hullott az állam a kutyaszaros utcára:

- Jónapot Önnek is! ...Hú nem vettük észre! Természetesen azonnal félreállunk, bocsánat, bocsánat...Milyen okmányt adjak? 

- (beletellt 20 másodpercbe, míg szólni tudtam) Ha most rögtön elállnak innen, akkor semmit, ennyi volt, szóbeli figyelmeztetéssel megússzák. 

Sűrű köszönjük és bocsánat után már ott sem voltak. Hát, erről ennyit.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mmpforever.blog.hu/api/trackback/id/tr63473468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása